Novosti

27.03.2020

Volvo Cars uvodi mjere za ublažavanje posljedica pojave koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno utječe na tvrtku Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama povezanim s radom zaposlenika.

Tvrtka na prvo mjesto postavlja zaštitu zdravlja i sigurnost svih zaposlenih. Preventivne mjere i ograničenje putovanja već su stupili na snagu.

 

Sad treba sve snage usmjeriti u ograničenje širenja virusa provedbom društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje brojnih osobnih mjera sigurnosti.

 

Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. travnja. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u razdoblju od 26. ožujka do 14. travnja.

 

Zaposleni u našim uredima od 26. ožujka nadalje radit će od kuće, i to sa skraćenim radnim vremenom.

 

Tim mjerama želimo očuvati radna mjesta i osigurati da se tvrtka Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće.

 

Početkom mjeseca tvrtka je nakon duljeg razdoblja zabrane proizvodnje otvorila svoja četiri pogona u Kini. Današnji posjet prodajnim salonima ukazuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti našeg uravnoteženog poslovanja u svijetu.

 

»Naša glavna briga jest zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše tvrtke«, rekao je generalni direktor Håkan Samuelsson. »Zahvaljujući dragocjenim programima potpore, koje uvode vlade i organi vlasti, uspjeli smo brzo da poduzmemo mjere«.

 

Mi u tvrtki Volvo Cars smatramo kako te mjere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posljedica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti tvrtke Volvo Cars.

 

Proizvodni pogoni Volvo Cars, za koje vrijede današnje najavljene mjere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u mjestu Ghent (Belgija) i u Južnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države). Dotično uredsko osoblje radi u sjedištu tvrtke u Göteborgu u Švedskoj te u pogonu u Ghentu i pripadajućim tržištima.

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group tijekom 2019. godine

U poslovnoj 2019. godini Volvo Car Group zabilježio je dobit iz poslovanja u visini od 14,3 BSEK (14,2 BSEK tijekom 2018. godine). Prihodi u tome razdoblju iznosili su 274,1 BSEK (252,7 BSEK).  U cjelokupnoj 2019. godini svjetska je prodaja ostvarila rekordnih 705.452 (642.254) automobila, što je 9,8 posto više od prodaje tijekom 2018. godine. Rezultati ukazuju na sveobuhvatno preoblikovanje financija i poslovanja tvrtke Volvo Cars tijekom posljednjih godina, što tvrtku priprema za sljedeću fazu rasta.

 

O skupini Volvo Car

 

Volvo je osnovan 1927. godine. Danas je Volvo Cars jedna od najpoznatijih i najuglednijih robnih marki automobila u svijetu, s prodajom od 642.253 automobila tijekom 2018. godine u približno 100 zemalja. Volvo Cars je od 2010. godine u vlasništvu kineske skupine Zhejiang Geely Holding (Geely Holding).

 

Volvo Cars je tijekom 2019. godine u prosjeku zapošljavao približno 41.500 (41.500) djelatnika koji su zaposleni za puno radno vrijeme. Sjedište tvrtke Volvo Cars, razvoj proizvoda, prodaja i upravljanje većinom se nalaze u Göteborgu u Švedskoj. Sjedište Volvo Cars za Kinu nalazi se u Shanghaiu. Glavne tvornice za proizvodnju automobila nalaze se u Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Chengduu i Daqingu (Kina), a motori se proizvode u Skövdeu (Švedska) i Zhangjiakou (Kina) te dijelovi karoserije u Olofströmu (Švedska).

 

Sukladno svojem novom poslanstvu, Volvo Cars svojim korisnicima želi osigurati slobodu kretanja na osoban, održiv i siguran način. To se poslanstvo očituje u brojnim poslovnim ambicijama: na primjer, zalagat će se za ostvarenje cilja da do sredine ovoga desetljeća polovinu njegove svjetske prodaje predstavljaju potpuno električna vozila te da se polovina prihoda generira iz izravnoga poslovanja s potrošačima. Volvo Cars se također zalaže za neprekidno smanjivanje emisija ugljenika s ciljem postati klimatski neutralna tvrtka do 2040. godine. 

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se