Skip to main content

XC60 proglašen je Svjetskim automobilom 2018. godine

29.03.2018

Novi Volvo XC60 SUV srednje veličine proglašen je Svjetskim automobilom 2018. godine. Proglašenje je održano na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, a ovo je samo još jedno u nizu priznanja za Volvo automobile.

 

Model XC60 je također dobitnik prestižne North American Utility of the Year Award dok je model XC40 iz segmenta malih SUV-a proglašen Europskim automobilom godine tijekom Međunarodnog sajma automobila u Ženevi koji se održao ranije u ožujku. Nagrada za Svjetski automobil godine je prva u povijesti Volvo automobila. 

 

“Iznimno sam zadovoljan što su se investicije naše kompanije isplatile,” izjavio je  Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Cars kompanije. “Suočili smo se s oštrom konkurencijom, ali ova nagrada je pokazatelj kako Volvo pruža savršenu kombinaciju dizajna, povezivosti i sigurnosti koja je privlačna kupcima diljem svijeta.”

 

 

XC60 je u 2017. ostvario najbolje rezultate na Euro NCAP testiranju zahvaljujući Volvo City Safety sustavu automatskog kočenja koje je potpomognuto podrškom pri upravljanju u slučaju da sustav automatskog kočenja nije dovoljan za izbjegavanje potencijalnog sudara. Tu je također i Sustav za sprječavanje sudara s nadolazećim vozilima s podrškom pri upravljanju koji smanjuje opasnost od frontalnog sudara te Sustav nadzora mrtvog kuta (BLIS) kojemu je također dodana podrška pri upravljanju kako bi se smanjio rizik od sudara prilikom mijenjanja trake.

 

Model XC60 je dostupan s nizom različitih dizelskih i benzinskih motora te nagrađivanim Volvo T8 Twin benzinskim plug-in hibridnim motorom od 407KS i ubrzanjem od 0-100 za 5.3 sekunde.

 

Ova dva priznanja dolaze netom nakon što je Håkan Samuelsson prepoznat kao svjetska automobilska ličnost godine, a nagradu mu je dodijelio isti međunarodni medijski panel u Ženevi. Gospodinu Samuelssonu odano je priznanje za njegov rad koji je u posljednjih nekoliko godina pokretačka snaga Volvo Cars kompanije.

 

Upoznajte novi XC60.

 

-------------------------------

 

 

Volvo Car Group 2017.

Tijekom financijske godine 2017. Volvo Grupa zabilježila je profit od 14,061 milijuna švedskih kruna (11,014 milijuna švedskih kruna 2016.). Prihod tijekom perioda iznosio je 210,912 milijuna švedskih kruna (180,902 milijuna švedskih kruna). Tijekom 2017. godine globalna prodaja dosegla je rekordnih 571,577 automobila, porast od 7.0 posto u odnosu na 2016. godinu. Rekordna prodaja rezultat je velike transformacije Volvo financija i operacija u posljednjih nekoliko godina. Transformacija je pripremila kompaniju za iduću fazu rasta.

 

O Volvo Car Group

Volvo djeluje od 1927. godine. Danas je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih marki automobila u svijetu s prodajom od 571,577 vozila u 2017. godini u preko 100 zemalja. Kompanija Volvo Cars je u vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. godine. Tvorila je dio švedske Volvo Group do 1999. kada je kompaniju kupio američki Ford. Geely Holding kupio je Volvo Cars 2010. godine.

 

Tijekom 2017. godine Volvo Cars brojio je u prosjeku 38,000 (30,400) stalno zaposlenih. Sjedište Volvo Cars, razvoj proizvoda, marketinške i administracijske funkcije se uglavnom nalaze u Gothenburgu, Švedska. Sjedište kineskog Volvo Cars nalazi se u Šangaju. Glavni proizvodni pogoni nalaze se u Gothenburgu (Švedska), Ghentu (Belgija), Chengdu i Daqing (Kina), dok se motori proizvode u Skövdeu (Švedska) i Zhangjiakou (Kina), a dijelovi karoserije u Olofströmu (Švedska). 

Pročitajte

{{ item.title }}
{{ item.created_date }}